2007-10-18

Kontinuerlig förbättring - gratis


Det är inte lätt för en lokal tjänsteleverantör att hinna med när förväntningarna höjs.
På de flesta företag är den mest lokala IT-leverantören den egna IT-avdelningen, som med en begränsad budget alltid måste sätta vissa begränsningar gentemot användarna. De flesta har tex en begränsning av storleken lagrad e-post. Goggles Gmail har länge tillhandahållit större mailboxar gratis än vad man normalt får på sin arbetsplats. Men inte nog med det. Google utökar dessutom lagringsutrymmet utan kostnad. Kontinuerligt.
Detta enligt en “vanligtvis välunderättad källa“. Lagringsutrymmet är i skrivande stund 3181 Mb. Den 23/10 ökas utrymmet till 4321 Mb, och den 4/1 2008 ökas det till 6283 Mb. Därefter ska varje mail-användare får 3,3 nya Mb per dag. Utan extra kostnad.
Eftersom en IT-avdelning sällan har en affärsmodell där ökad mängd data och ökad trafik genererar inkomster, lär det vara svårt att matcha Googles erbjudande. Men man kan kanske åtminstone tänka sig att den lokala lagringstjänsten förbättrar sin prestanda i takt med att det infrastrukturella priset för lagring och backup går ner.
Kanske som tack för alla Gb och som ett uttryck för den den nya tidens typ massproduktion (många till många) finns nu den här videon skapad av klipp från användarna:

Inga kommentarer: